03 aprīlis, 2009

Pavasaris klāt - visas pie plastikas ķirurga!

Nopirku visai viduvējo žurnālu "Sieviete", kas domāts vidējās un vecākās paaudzes sievietēm (nu, pie vidējās es sevi jau varu sākt pieskaitīt) trīs iemeslu dēļ: intervija ar Ilutu Lāci, intervija ar Lotti Tisenkopfu un raksts par drošību pie auto stūres. Secināju, ka intervija ar Ilutu Lāci "Ar entuziasmu par līdztiesību" sanākusi diezgan garlaicīga un bez entuziasma. Intervija ar Lotti Tisenkopfu - laba (atslēgvārdi - "sievietes pašcieņa" un "ekoloģiskā domāšana"). Raksts par auto un drošību - parasts reklāmraksts. Dzerot kafiju, atvēru pēdējo lappusi - un kļuvu nikna! Manas zīmes horoskopā nākošajam mēnesim pirmais teikums ir: "Ja gribas ārienē kaut ko mainīt, vari doties pie plastikas ķirurga. Rezultāti būs fantastiski!" Tas tātad būtu vidējās sievietes sapnis?! To viņi man piedāvā?! Man nenāk ne prātā doties pie plastikas ķirurga! Ja gribas ārienē kaut ko mainīt, es labākajā gadījumā uzkrāsošu lūpas. Turklāt, ņemot vērā šī žurnāla mērķauditorijas vidējos ienākumus, nedomāju, ka plastiskā operācija būtu pirmais, ko darīt, ja gribas izskatīties citādi.

Pārsteidzošākais ir tas, ka ir sievietes – ļoti dažādas –, kurām tas tiešām ir sapnis vai vismaz iespējamība situācijā, "ja būtu nauda". Pirms pāris mēnešiem dzirdēju savas darbabiedrenes - simpātiskas sievietes - runājam par to, ka labprāt kaut ko uzlabotu savā ārienē ar plastisko operāciju. Vai tā būtu sieviešu žurnālu ietekme, kas arvien vairāk padara plastiskās "skaistuma" operācijas par normu?

1 komentārs:

  1. Sveiciens rakstošajai feministei pavasarī! Gribētu darīt Jums zināmu, ka arī mani, līdzīgi kā jūsu darbabiedrenes, uztrauc vecēšanas pazīmes pašas izskatā. Un tomēr BALSOJU PRET "plastikas" ķirurgu aktivitātēm, ja tās nav saistītas ar zaķalūpas izlabošanu. BET! Kas vainas zaķalūpai, ko, a?

    AtbildētDzēst