13 aprīlis, 2009

Fitness un sievišķība

Fitness ir mūsdienu sievietes nepieciešamība, ceļš uz ideālo ķermeni, mazohistiskas baudas avots un enerģiskas rīcības darbinātājs. Bieži to veiksmīgi papildina savstarpēja iedrošināšana, kontrolēšana un vienkārši draudzīga komunikācija.

Nu jau kādus pāris mēnešus apmeklēju fitnesa klubu sievietēm. Tas atrodas netālu no manas mājas, tādēļ izvēle krita tieši uz fitnesu, nevis aerobiku, peldēšanu vai boksu. Pēc ilga pārtraukuma pavingrot ir lieliski, un sāku just, ka ķermenis zaudē savu gadiem kopto nespēku.

Sarunas fitnesa nodarbībās it kā nav pats svarīgākais. Un tomēr. Fizisko nodarbību laikā var noskaidrot, piemēram, cik sarežģīti ir ieziest ķermeni ar iedeguma efektu radošu krēmu un cik grūti to nožāvēt, lai brūnums būtu vienmērīgs. Esmu uzzinājusi arī, ka mūsdienās vīrieši ir kļuvuši sievišķīgi, viņiem patīk ilgi lūkoties spogulī un viņi taisa manikīru un pedikīru (kas esot vēl normāli), kā arī vaksāciju un epilāciju (arī intīmajā zonā!). Turpretī daudzas sievietes, protams, ir kļuvušas vīrišķīgākas - nekopj savu skaistumu, apgriež īsas "zēngalviņas" utt. Vēl tika pausts, lūk, šāds viedoklis: sievietei esot grūti atrasties līdzās skaistam vīrietim, jo kas tad vairs atliek viņai pašai?

3 komentāri:

  1. hmm. vai tiešām ir arī mazohistiskas fitnesotājas? laikam jau ir. tādas jaunas - ap gadiem 19, droši vien jau ir. vienā grāmatā tikko izlasīju, ka cilvēks, piepūlējies un izdarījis ko fiziski tā, lai būtu it kā mazliet vairāk nekā tajā brīdī spēj, pēc tam izbauda to, ko var saukt par laimi...
    :)) labs bloga ieraksts.

    AtbildētDzēst
  2. Man liekas, ka mazohistiskas fitnesotājas ir visos vecumos. Īpaši tādas, kurām sportošana kļūst aktuāla pavasarī, kad pēc iespējas īsā laikā ar pēc iespējas lielu fizisku piepūli (ne gluži mazliet vairāk nekā tajā brīdī spēj) jāmēģina dabūt nost "ziemas vēderiņš".

    AtbildētDzēst
  3. mūsdienu sievietei un vīrietim viss ir grūti: grūti pieķerties netīru trauku kaudzei, grūti paņemt dakšu uzrakt dobi kartupelim, grūti uzsākt darbiņu un grūti darbiņu pabeigt. bet maģiskajā fitnesa zālē nekas nav grūti - nevajaga pat vēderiņu vai pavasari motivācijai - tur tik kačā, kačā - un vēl mazliet un ar prieku... man ir daži pieņēmumi, kāpēc tas tā ir, bet vēl jāpapēta fakti, personas un apstākļi...

    AtbildētDzēst